Microsoft Live Hotmail için Outlook Ayarları


windows-live-hotmail1Microsoft Hotmail için POP3 desteğini hizmete sundu. Daha önce sadece ücretli hesaplara ve bazı ülkelere sunulan bu hizmet, artık tüm dünyaya açılmış durumda.
Windows Live Hotmail hesabınızı Outlook 2007 de kullanmak için aşağıdaki ayarları adım adım uygulayın. Ayarlar test edilmiştir.
1.    Outlook’u açın. Ayarlar menüsünden hesap ayarlarına tıklayın. “Hesap Ayarları” penceresi açılacaktır.
2.    Yeni butonuna tıklayarak “Yeni E-posta Hesabı Ekle” penceresinin açılmasını sağayın ve “Microsoft Exchange, POP3, IMAP ve HTTP” seçeneğini seçin ve ileri butonuna tıklayın.
3.    “Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır”  seçeneğini seçin ve ileri butonuna tıklayın.
4.    “Internet E-Posta” seçeneğini seçip ileri butonuna tıklayın.
5.    Ekrandaki girişleri eksiksik doldurun. Girişler aşağıdaki gibi doldurulmalıdır.

a.    Adınız: Adınız ve soyadınız ( Bu alan mail gönderdiğinizde gönderdiğiniz kişinin mail kutusunda kimden kısmında yazacak olan bilgidir.)
b.    E-Posta Adresi: adınızsoyadınız@hotmail.com veya adınızsoyadınız@windowslive.com (Buraya Windows Live Hotmail adresinizi yazmalısınız.)
c.    Hesap Türü: POP3
d.    Gelen Posta Sunucusu: pop3.live.com
e.    Giden Posta Sunucusu(SMTP): smtp.live.com
f.    Kullanıcı Adı: adınızsoyadınız@hotmail.com veya adınızsoyadınız@windowslive.com
g.    Parola: Mail şifresiniz.
h.    Parolamı Anımsa: işaretleyin. İşaretlemezseniz her Outlook açıldığında size parola soracaktır.
i.    Güvenli Parola kimlik doğrılaması (SPA) kullanarak durum açılsın: işaretleyin.

6.    Bilgileri eksiksiz girdikten sonra “Diğer Ayarlar” butonuna tıklayın. “Internet E-Psota Ayarları” penceresi açılacaktır.
7.    Giden sunucu sekmesinden “Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor” seçeneğini seçin. Hemen altındaki “Gelen posta sunucum ile aynı ad ayarlarını kullan” seçeneğini seçin.
8.    “Gelişmiş” sekmesinden “Gelen sunucusu(POP3) portu olarak 995 girin. “Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir” seçeniğini seçin. “Giden sunucu (SMTP) portu olarak 587 girin. “Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan:” seçeği için TLS seçin ve Tamam butonuna tıklayın.
9.    Hesap ayarlarını sına butonuna tıkladığımızda sınama başarıyla tamamlanacaktır.
10.    İleri butonuna tıklayıp sonraki pencereden son butonuna tıklayarak ayarlarımızı bitirmiş olacağız.
11.    Güle güle kullanın.

Güzel haber veren mailler almanız dileğiyle,
İyi çalışmalar diliyorum.
Murat ŞEKER

Microsoft Live Hotmail için Outlook Ayarları ile Benzer Yazılar:

15 Mart 2009 Saat : 3:13
  Genel

“Microsoft Live Hotmail için Outlook Ayarları” için 80 Yorum

  1. FİLİZ KAYA diyor ki:

    KULLANICI ADI BÖLÜMÜNE MAİL ADRESİMİ YAZMAM GEREKİYORMUŞ… HALLETTİM… ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.. EMEĞİNİZE SAĞLIK

  2. FİLİZ KAYA diyor ki:

    ağ parolası girin diye uyarı çıkıyor ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz

  3. nafnaf diyor ki:

    gmail de 25 yerine 587 işe yaradı

    ama

    hotmail de işe yaramıyor 25 – 80 – 587 denedim olmuyor mail alıyorum ama gönderemiyorum

  4. ERHAN ERDOĞAN diyor ki:

    emeğine sağlık…

  5. ERHAN ERDOĞAN diyor ki:

    hocam emeğine sağlık bi çok site senden örnek alsın eyw.

  6. Fatih Ergin diyor ki:

    Nokta atışı gibi anlatım ve çözüm… Çok Teşekkürler…

  7. fatma diyor ki:

    teşekkürler ;)

  8. mustafa bolat diyor ki:

    saolun yaa çok işime yaradı korktuğum kadar zor değilmiş…

  9. özgür deniz diyor ki:

    yarım saattir internette geziniyorum bu konu ile alakalı en net ve dogru bilgiyi sizin sitenizde buldum ve sorunu çözdüm ,,, emeginize sağlık teşekkürler

  10. mustafa şahin diyor ki:

    eyvallah birader…

  11. fikret diyor ki:

    kardeş teşekkürler..

  12. oemre diyor ki:

    gani gani tşk.

  13. Hüseyin Al diyor ki:

    Kardeşim çok teşekkür ederim. İşime yaradı. Allah razı olsun.

    • mseker diyor ki:

      Senden de Allah razı olsun. Yardıma ihtiyacınız olan başka konu varsa biliyorsak o konu hakkında da yazı yazabiliriz. bilmiyorsak da araştırır öğrenir yine yazarız. :)

  14. deniz diyor ki:

    tşk yardımına

  15. sezer diyor ki:

    teşekkür ederim dedigniz gibi yaptım oldu..

  16. abd kose diyor ki:

    çok saol eline emeğine sağlık

  17. smaet diyor ki:

    teşekkürler yazıdığınız yazı işime yaradı.

  18. cevat diyor ki:

    teşekkürler

  19. Murat diyor ki:

    Çok teşekkür ederim Murat Bey :)

  20. ENDER ÇOBAN diyor ki:

    ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM İŞİME  YARADI ELLERİNİZE SAĞLIK TEŞEKÜR EDERİM.

  21. hamza diyor ki:

    Gelen posta sunucusunda (POP3) oturum açılıyor: E-posta sunucunuz Güvenli Parola Kimlik Doğrulaması (SPA) işe oturum açmayı reddetti. Hesap özelliklerinizi doğrulayın. Araçlar altında E-posta hesapları seçeneğini tıklatın.
    slm murat bey bu hatayı veriyor neden anlamadım gelen porta 995 gidene 587 yazdım ama maalesef olmuyor

    • gökhan dinç diyor ki:

      fatih bey giden giden sunucudan oturum açma bilgilerinizi girmeniz gerekiyor yapın olacaktır

  22. hamza diyor ki:

    murat bey merhaba ben yukarde dediğiniz şekilde kurdum outlook hesabımı hotmail olarak kullanıyorum.outlooktan mail gönderiyorum fakat mail alamıyorum neden acaba yardımcı olabilirmisiniz?

  23. Murat Ergün diyor ki:

    ÇOOK TEŞEKKÜR EDERİM GÜZEL PAYLAŞIM…

  24. mseker diyor ki:

    outlooktakiller mi yoksa mail serverdaki mi?

  25. angel diyor ki:

    arkadaşlar benim outlook ilettiğim mailler siliniyor neden ola bilir
     

  26. burak diyor ki:

    Sayın Murat Şeker
    hazırladığınız  bilgiler için teşekkür ederim

  27. Serhan diyor ki:

    emeğiniz için teşekkürler =)

  28. Emre ACAR diyor ki:

    Çok teşekkürler..

  29. abdulalim diyor ki:

    verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. sıkıntısız bir surette halloldu…

  30. mert diyor ki:

    teşekkürler sorunsuzca çalışıyor:)

  31. taylan diyor ki:

    çok teşekkürler.. bende outlook connector ile ugraşıp duruyodum. emeğiniz için tşk

  32. Lewent diyor ki:

    Tesekkurler paylastiginiz bilgiler  icin .

  33. cam mozaik diyor ki:

    Bilginiz için teşekkür ederim..Ne kadar uğraştıysam oLmadı bi yerlerde hata var.. 25 te olsa 587 de olsa olmuyor çözemedm :)

  34. nurcan ulu diyor ki:

    herşeyi yaptım ama ağ parolası girin diye uyarı çıkıyor ne yapmam lazım yardımcı olabilir misiniz

  35. Alper diyor ki:

    teşekkürler…emeğinize sağlık

  36. Recep diyor ki:

    ayarları yapıldıktan sonra sınama yapılırken hata alıyordum 587 ve 25 portlarda ayarlarak denedim gelen giden posta kısımlarına değişiklik yapılarak denendi hata verdi Ancak outlookconnector kurduktan problem yok artık.
    outlookconnector.exe (http://www.onindir.com/2/286/Microsoft-Outlook-Connector-indir.html) dosyasını kurun kurulumu kolay ve ınbox oluşturuyor kendisi ancak adsl kullanıcıların smtp 25 port açık olması gerekli ttnet adsl kullanıyorsanız 4440375 arayıp hemen açtırabilirsiniz.

  37. MUZDARİP7 diyor ki:

    teşekkürler gerçekten… uzun süredir arayıp da bulamadığım bir konu idi.

  38. Dogan diyor ki:

    selam arkadaşlar, ben outlook 2003 e hotmailimi tanımladım ancak hotmailime gelen her mail 15-30 dakika arası tekrar tekrar geliyor yani aynı mail onbeş yirmi kere daha giliyor, sorunun çözümü hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkür ediyorum.

  39. mseker diyor ki:

    @valent 
    Ana yazıda 25 yerine 587 yaptım. uyarın için teşekkürler.

  40. valent diyor ki:

    freelancer03 ,

    outlookta sen kendi localindeki pst dosyasını kullanırsın. sunucuda 50 mb veya 250 mb kadar kullanırsın ama doldugunda sana mesaj gelecektir.
    ama ayrıca outlookda diledigin kadar ( HD imkanlarında ) mail arşivleyebilirsin..

    mesela 3 ayda bir sunucudaki mail storage doluyor ve silmek zorunda kalıyorsun.. dolayısla sunucu üstünde eski maillere (gelen,giden) ulaşamazsın..

    ama ayrıca outlooka da geldiği için orada tamamını arşivlersin.. no problem ;)

  41. valent diyor ki:

    mseker kardesim..

    bilgilendirmen cok faydalı fakat

    Giden sunucu (SMTP) portu olarak 25 değil de  587 yazmak gerekiyor.

    bir kac arkadaş daha belirtmiş yorumlarda.

    bence bunu ana yazıda editlersen çok iyi olur. herkesin aklına gelmiyor yorumları sonuna kadar okumak.

    tşkler.

  42. Erhan ÇIBUKÇU diyor ki:

    gerçekten çok teşekkürler..

  43. freelancer03 diyor ki:

    merhaba arkadaslar ben bir site icin info@xxx.com
    diye bir mail actim. info ya gelen maillerin bir kopyasininda merhaba@xxx.com a gelmesini istiyorum.birde sunucuda ki mail kotasinin 50mb yada 250mb olmasi sunucunun mail hizmetini kullanmakla alakali dimi.yani biz outlook kullaniyorsak bu kotanin bir onemi yok dimi.simdiden tskler

  44. fatih kalaman diyor ki:

    sınama e-posta iletisi gönderin: outlook, giden (SMTP) e-posta sunucunuza bağlanamıyor. Bu iletiye almaya devam ederseniz, sunucu yöneticinize veya internet servis sağlayıcınısa (iss) başvurun mesajı geliyor hesap ayarlarını sına dediğimde.

  45. ahmet diyor ki:

    kullanıcı adı nı sınarken hata vardi…
    sunucuya ulaşamıyor….
     
    ama halbuki w.live mail çok gzl çalışıyor

  46. onur diyor ki:

    bilgiler için çok teşekkür ederim benim bir sorum olacak işyerinde kullandığım outlook hesabıma gelen mailleri eve geldiğimde nasıl görebilirim benim işyerinde  onur.donmez@miaperahotel.com olan mailime gelen mesajları eve geldiğimde hotmail hesabıma yönlendirme oluyor mu bunu nasıl yapabilirim teşekkürler.

  47. Evren diyor ki:

    Cok teşekkür ediyorum bilgi için, önerine gelecek olursak tahmin ettiğin gibi yüzlerce maili kendime göndermeye niyetim yok :)   yinede teşekkürler…

  48. Evren diyor ki:

    Arkadaşlar merhaba, herkes elinden geldiğince çok güzel ve faydalı bilgiler paylaşmış bunun için Teşekkürler.
    BENİM SORUNUM, OUTLOOK İLE GÖNDER AL YAPTIKTN SONRA HOTMAİLDEN SİLİNEN MAİLLERİMİ TEKRAR HOTMAİLE GERİ NASIL YÜKLERİM, ARAŞTIRDIM BİR ŞEY BULAMADIM, BİLGİSİ OLAN VARSA MEMNUN OLURUM, ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER…

    • mseker diyor ki:

      pop3 ile bunu yapamazsın diye biliyorum. exchange server olsaydı, gönder/al yaptıktan sonra senkrone olup hem hotmailde hem de outlook da eş duruma gelirlerdi. ama biz burada pop3 kullandığımız için çift taraflı senkron yapamıyoruz diye biliyorum. (tüm mailleri kendine tekrar gönderebilirsin :P )
      Ek olarak maillerinin hotmail hesabında da kalmasını sağlayabilirsin. Bunun için Araçlar –> Hesap Ayarları –> E-Posta Hesabıını Değiştir –> Diğer Ayarlar –> Gelişmiş Sekmesi ve son olarak “İletinin bir kopyasını sunucuda bırak” seçeneğini seçerek bu işlemi tamamlayabilirsin.

      Desteğinizi esirgemeyin ltf
      İyi çalışmalar…

  49. Kenan ERDEM diyor ki:

    Teşekkür ederim emeğine sağlık =)

  50. Ali diyor ki:

    Kardeş Allah senden razı olsun 1 saattir bunla ugraşıom

  51. mseker diyor ki:

    @sedat, @gürsel verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz

  52. Gürsel diyor ki:

    Sorunsuzca kurdum. Çok teşekkür ederim. 
    Ancak bir hatırlatma yapmam gerek sanırım.
    yazınızı 15 martta yazmışsınız
    “Giden sunucu (SMTP) portu olarak 25 girin. “ diye yazmışsınız. Bildiğim kadarı ile 25 portu Adsl kullanıcıları kullanamıyor, Türktelekom spam mail yüzünden bu portu kapadığını yazmıştı ve bu alana daha güvenli olan(TT ye göre) 465 yazılması gerekiyor. Ben 465 olarak girdim ve sorunsuz çalışıyor.
    Saygılarımla.

  53. sedat diyor ki:

    Hotmail İçin Yeni Outlook Express POP3 Ayarları:

    AlanDeğer

    Gelen POP sunucusu
    pop3.live.com

    Gelen POP posta bağlantı noktası
    995

    POP SSL gerekli
    Evet

    Kullanıcı adı
    Windows Live ID değeriniz (örneğin: örnek555@hotmail.com)

    Parola
    Hotmail oturumu açmak için kullandığınız parola

    Giden SMTP sunucusu
    smtp.live.com

    Giden SMTP posta bağlantı noktası
    25 (Gönderimde hata varsa 587 deneyin)

    Kimlik doğrulaması gerekli
    Evet (Windows Live ID ve parolanız)

    TLS/SSL gerekli
    Evet (varsa TLS’yi, yoksa SSL’yi seçin)

  54. mseker diyor ki:

    öncelikle size teşekkür etmek istiyorum. sorununuzun cevabını buldukran sonra başkalarına faydalı olmak adına çözümü buraya yazmanız çok hoş. Sorunuzu almıştım ama yoğunluktan cevap yazamadım. kusura bakmayın lütfen.

  55. tuba diyor ki:

    sizden cevap gelmeden buldum ama diğer bilgiler için çok tşk ederm şimdi sorunsuz kullanıyorum. bu konuda yardımcı olmak isterim. diğer ayarlardan gelişmişi seçiyoruz giden sunucu kısmına ( 25 in yerine) 587 yazıp tamamlıyorsunuz. iyi çalışmalar…

  56. tuba diyor ki:

    ben aşamaların hepsini eksiksiz uyguladım sınama yaparken giden de hata verdi. bu neden kaynaklanıyor. yardımcı olursanız sevinirm.. kolay gelsn…

  57. mseker diyor ki:

    farklı inbox klasoru için oluşturduğunuz yeni veri dosyasını göstermeniz gerekir. hesap ayarlarında klasör değiştir seçeneği var. o seçenekten diğer veri dosyasını seçerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

  58. korhan diyor ki:

    selamlar,

    daha onceden her iki hesap icin farklı iki inbox yaratıp kullanmıstım.. baska pc ye gectim ayarları yaptım ama tek inbox kullanıyor..
    veri dosyasını da yaptım ama hangi veri dosyasını secersem bu sefer 2 mail hesabı da o veri dosyasını seciyor.. farklı farklı sectirmiyor malesef.. destek verirseniz sevinirim.
    tskler..

  59. onur diyor ki:

    arkaadaslar merhaba.. benim soyle bir sorunum var bende ayarlari yaptim.  ayarlar aynen bu sekilde.. ama artik hotmail kutumdan mailler siliniyor silinmemesini istiyorum. 2. olarak da mailleri indirebiliyorm outlook  a ama outlook dan mail gonderemiyorum sorun nedir acaba bi bilginiz varmi ??
     

  60. Fırat diyor ki:

    öyle yaptım ama gönder al yaptığımda hotmaildeki bütün mailleri bir daha gelen kutusuna çekiyor onu naısl engelliyeceğim ?

  61. mseker diyor ki:

    evet var.
    hesap ayarları –> e-posta hesaplarını değiştir. –> diğer ayaralar –> gelişmiş sekmesi. bu pencereye geldiğinizde iletimin bir kopyasını sunucuda bırak var o seçeneği seçerseniz hotmailden silinmez.
    kolay gelsin…

  62. Fırat diyor ki:

    Merhabalar benim size bir sorum olacak ?
    Sizin bu aktardığınız yöntemle maillerime baktım falan bütün maillerimi hesapta kopya bırakmadan çekti normalide bu ama ben yedek babında hotmailde kalsın istiyorum.Bunun bir ayarı varmı outlook üzerinden ?

  63. sedat diyor ki:

    çok teşekkürler Murat ŞEKER çok faydalı oldu … :) sorunsuz kullanabiliyorum… outlook connector kullanmak zorunda kalmamak çok iyi oldu çünkü sürekli hata veriryordu :) )) tekrardan çok teşekkürler

  64. ilke diyor ki:

    Bende sınamada hata verdi. İlk sınama oldu ama 2. sinde sorun çıktı ne yapmalıyım?

  65. mseker diyor ki:

    Outlook a ikinci bir mail hesabı eklediğinizde var olan tek mail kutusunu kullanır. Şu anda ikisi de aynı inbox ı kullanması normaldir. Eğer Farklı inbox olmasını istiyorsanız DOSYA > VERI DOSYASI YONETIMI seçeneğinden yeni bir veri dosyası ekleyip, hesap ayarlarından hotmail hesabınızın veri  dosyasını yeni oluşturduğunuz veri dosyası olarak belirtmelisiniz.

  66. engin diyor ki:

    ben outlook da gmail kullanıyorum.aynı anda hotmail yarlarını da yaptım. şu anda iki hesabıma da gelen mailler aynı yerde (inbox) da gözüküyor. iki mail için aynı inbox olabilir mi?

  67. mseker diyor ki:

    Şu anda hotmail kullanmıyorum ama ben daha önce bu ayarları kullanarak kullanmıştım outlook u. exchange varken etkiler mi? sanmıyorum ama ben smtp kullanıyordum diğer mail adreslerimde

  68. recep diyor ki:

    ben outlookta bir de exchange server hesabımı kullanıyorum. acaba ondan dolayı olabilir mi ? microsoft outlook connector indirdim onunla da ekliyor ama outlook acılısında hata verip resetliyor :S

  69. mseker diyor ki:

    8.    “Gelişmiş” sekmesinden “Gelen sunucusu(POP3) portu olarak 995 girin. “Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir” seçeniğini seçin. “Giden sunucu (SMTP) portu olarak 25 girin. “Aşağıdaki şifreli bağlantı türünü kullan:” seçeği için TLS seçin ve Tamam butonuna tıklayın.

    maddesindeki Bu sunucu şifreli bir bağlantı (SSL) gerektirir seçeneğini seçtiniz mi?

  70. recep diyor ki:

    test asamasında sunucu seçilen şifreleme yöntemini desteklemiyor hatası veriyor. şifreleme olarak TLS seçtiğimden de eminim. ne gibi sorun olabilir sizce ?

  71. hilmi diyor ki:

    cok mersi..

Microsoft Live Hotmail için Outlook Ayarları Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz

 Son Yazılar FriendFeed